Schrijven en lezen

Gisteren heb ik een kleine planning gemaakt: lezen en schrijven voeren de boventoon. Daaronder heb ik het over werken op de laptop: 3D-figuren maken in Blender, leren werken met After Effects en korte animatiefilms maken in iStopMotion. De werkjes op de laptop zal ik hopelijk in de Paasvakantie kunnen verrichten. Helemaal onderaan het lijstje schreef ik tekenen.

Momenteel ben ik aan het lezen in Brieven uit nergenshuizen van Paul de Wispelaere. Geen makkelijk boek als je het mij vraagt, de verhaallijnen lopen door en onder elkaar. Tevens worden er vele verwijzingen gemaakt naar andere auteurs en boeken. Zo ook naar Marcel Proust en zijn Op zoek naar de verloren tijd. Gelukkig heb ik de cassette staan, rest me enkel tijd om die boeken te lezen.

Het wordt alsmaar moeilijker de juiste keuzes te maken. De tijd glijdt voort en niemand die zich eraan stoort, behalve ik dan? Of wil ik gewoon teveel doen? Soms raakt een mens er niet aan uit. Geluk zit vaak in een klein hoekje. Zo kocht ik vorige week een kleine toepassing met de toepasselijke naam Flowstate: je geeft een titel, je stelt een aantal minuten in en je begint te schrijven tot de tijd om is — als je eerder stopt wordt de tekst automatisch gewist.

De commentaren zijn gesloten.