Belgica

Brussel was afgelopen week hét nieuwsitem bij uitstek. Na de arrestatie van Salah Abdeslam op vrijdag 18 maart — dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden — zijn er vorige week dinsdag twee aanslagen gepleegd in ons Belgenland: in de vertrekhal van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. De huidige balans is vijfendertig doden, de drie zelfmoordterroristen niet meegerekend.

Het was nog maar de vraag of er nog aanslagen zouden volgen. Het terreuralarm ging naar het hoogste niveau: vier. Vrijdag brachten ze het niveau weer naar drie, zoals voor de aanslagen. Tot mijn grote vreugde zijn we dan toch gaan kijken naar de film Belgica in de Kinepolis. Lekkere film over een fictief café in Gent, met een zalige muziekscore, die ik nog moet aanschaffen.

Het afgelopen paasweekend heb ik met familie in de Ardennen doorgebracht — vandaar de vertraging van mijn bericht. Na een vlotte rit vanuit Namen en een ommetje in het Gentse zijn we vandaag goed thuisgekomen. Na een sobere lunch heb ik mijn mail bekeken en ben ik overgegaan tot de aanschaf van een tablet met enkele toebehoren, nu kan ik lekker wachten op de levering.

De commentaren zijn gesloten.