• Belgica

  Brussel was afgelopen week hét nieuwsitem bij uitstek. Na de arrestatie van Salah Abdeslam op vrijdag 18 maart — dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden — zijn er vorige week dinsdag twee aanslagen gepleegd in ons Belgenland: in de vertrekhal van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. De huidige balans is vijfendertig doden, de drie zelfmoordterroristen niet meegerekend.

  Het was nog maar de vraag of er nog aanslagen zouden volgen. Het terreuralarm ging naar het hoogste niveau: vier. Vrijdag brachten ze het niveau weer naar drie, zoals voor de aanslagen. Tot mijn grote vreugde zijn we dan toch gaan kijken naar de film Belgica in de Kinepolis. Lekkere film over een fictief café in Gent, met een zalige muziekscore, die ik nog moet aanschaffen.

  Het afgelopen paasweekend heb ik met familie in de Ardennen doorgebracht — vandaar de vertraging van mijn bericht. Na een vlotte rit vanuit Namen en een ommetje in het Gentse zijn we vandaag goed thuisgekomen. Na een sobere lunch heb ik mijn mail bekeken en ben ik overgegaan tot de aanschaf van een tablet met enkele toebehoren, nu kan ik lekker wachten op de levering.

 • De tijd vliegt

  Vandaag had ik er geen rekening mee gehouden dat ik nog moest kijken naar Eigen kweek want gisterenavond was ik barman van dienst. Een fijn optreden van Hooverphonic, hoewel ik er niet zoveel van gezien heb, bij wijlen was het noeste arbeid achter de tap. Straks is de laatste uitzending van De mol en die wil ik niet missen. Vandaar dat ik snel een bericht post.

  Om half zeven even gekeken naar de Keynote van Apple en gezien dat de nieuwe iPad Pro (9’7 inch scherm) het neusje van de zalm is. Nu nog aftellen totdat deze beschikbaar is in de webwinkel, ergens eind deze maand en dan er eentje bestellen. Ik kan amper wachten en weten dat ik nooit een tablet zou nodig hebben… Dat is buiten de multifunctioneel karakter van het apparaat gerekend.

  Ook eens kijken of de film Belgica nog in de zalen is. Als alles meezit ga ik die vrijdag met een vriendin gaan zien. Daarna is het tijd om vakantie te nemen en even stoom af te blazen. Wie weet waar ik overal uit zal hangen tijdens de Paasvakantie maar eer het zover is nog een kleine werkweek te gaan. Morgenmiddag is er een werkvergadering voor ict-coördinatoren…

 • We geven er een lap op

  Een mens moet mee met zijn tijd. Zo denk ik al langer om een extern scherm aan te schaffen voor mijn MacBook. Wegens plaatsgebrek en prijs overweeg ik me om eind deze of begin volgende maand een iPad aan te schaffen. Via toepassingen kan je deze tevens gebruiken als extern scherm én met een pencil als tekentablet. Tevens kan ik hierop zien hoe een website er in klein formaat eruit zal zien. Drie vliegen in één klap als het ware.

  Ondertussen speelt mijn Logitech bluetooth-muis met mijn voeten. Het kan natuurlijk ook aan de oplaadbare batterijen liggen die ik gebruik. Ben ik gek van computerspullen? Ik vrees dat ik volmondig ja moet zeggen op deze vraag, elk zijn hobby dus en van mij is deze wat uit de hand gelopen. Ik doe het zelfs als job, computers installeren, onderhouden en websites ontwikkelen enzovoort.

  De aanschaf van een tablet is geen ondoordachte keuze, het moet een oplossing bieden voor een aantal bestaande problemen. Het is nu wachten op de aankondiging van de nieuwe iPads volgende week maandag als ik het goed voor heb. Nog een weekje geduld en dan kijken wanneer deze spullen geleverd kunnen worden, misschien een ideetje voor de paashaas?

 • Maartse buien

  Afgelopen weekend hebben we feest gevierd: zaterdag werd een tante tachtig jaar, een feestje kon niet uitblijven. Al was het op den buiten, het was lekker en tevens zie je je familie nog een keertje. Zondag zijn we bij mijn broer geweest voor de koffie en het avondeten. Weer thuisgekomen was ik klaar om  te gaan slapen. De aflevering van Eigen kweek staat voor straks op het programma.

  Vandaag ben ik op tijd van het werk vertrokken en toch laat thuis. Soms doe ik van die dingen waarvan je zegt hoe is het mogelijk; dan is het zo dat ik van die ondoordachte bewegingen doe met de wagen en zo rij je lek natuurlijk. Mits de hulp van een knecht van een bedrijf mijn reservewiel erop gelegd en dan huiswaarts gereden. Ik voel me soms een idioot.

  Gisteren heb ik Brieven uit nergenshuizen van Paul de Wispelaere uitgelezen, het is niet altijd een even vlot leesbaar boek maar ik heb er wel van genoten. Dan krijg ik weer zin om zelf in de pen te kruipen; zoals nu bijvoorbeeld. Ik heb het gehad vandaag, straks zet ik me voor de haard en na het eten kijk ik nog even televisie, morgen is een nieuwe dag…