• Aprildwaas

  De wereld die ik ken is er een van tegenstellingen en onvolmaaktheden. Daarstraks heb ik het nieuws van zeven uur gezien, waarin ze spraken dat er mensen op straat gezet worden omdat de winteropvang voorbij is. Snappen wie snappen kan: precies of in dit land er geen opvang kan voorzien worden voor een honderdtal mensen die, met of zonder papieren, anders op straat moeten leven. Zoveel leegstand en helaas ook verkrotting in de meeste steden.

  Over de politici wil ik me hier niet uitlaten, die zien maar vier jaar ver… en een mensenleven duurt wel een veelvoud langer. Kortzichtigheid en eigenbelang voeren bij de verkozen de boventoon. Het is niet moeilijk dat ze elkaar tegenwerken en het licht in elkaars ogen niet gunnen. Alleen is de kleine mens, zonder diploma of ontwikkelde vaardigheden, hiervan de dupe en daar word ik ziek van. Volksvertegenwoordigers mijn voeten.

  Ik kan gewoon niet tegen onrecht, ongelijkheid en slecht weer. Zoals de afgelopen dagen is het weer niet om over naar huis te schrijven. Het zal wel aan mij liggen, ondertussen heb ik gegeten en gedronken en met een verzadigd gevoel schrijven, het is eens wat anders. Zo naderen we het eind van april en wil ik wel wat zon om van te genieten; lange warme dagen meer zou ik de heer niet vragen…

 • Even uitademen

  Afgelopen weekend niet zo bijster veel uitgestoken: wat geschreven, gelezen en een kaartje voor mijn nichtje haar verjaardag gemaakt. Zaterdagavond met een vriend wat gaan drinken in Slijpe, al bij al was het een leuke avond die op een deftig uur afgelopen was. Ik had geen behoefte meer om nog naar de streekbieravond van de Chiro te gaan. Dat zal voor een volgende keer zijn.

  Gisterenmiddag een programmaatje op mijn laptop gezet zodanig dat ik kan afdrukken van mijn tablet via de laptop. Gisteren op de laserprinter geprobeerd en het lukte, vanavond een testprint op de kleurenprinter, dat werkte eveneens wonderwel. De techniek staat gewoon voor niks! Morgen in de kunstacademie eens kijken om nog een ontwerpje uit te werken rond het gedicht; twee van de drie ontwerpen zijn klaar.

  Deze avond misschien nog wat kranten opruimen en artikels sorteren. Verder weinig nieuws te vertellen, laten we het houden bij de volgende gevleugelde woorden: geen nieuws is goed nieuws. Ik zou nog een tekstje moeten verzinnen voor op de blog. Ik weet eigenlijk niks te vertellen. Laat staan dat ik grote verhalen te melden heb.

 • Een wirwar van gedachten

  Er speelt filmmuziek in mijn hoofd, van de film Magnolia het liedje Logical Song. Straks zet ik de muziek van de film Belgica op mijn netwerkschijf, deze is vanmorgen aangekomen samen met de laatste cd van Underworld en Admiral Freebee. Raar hoe zo een deuntje in je hoofd kan blijven hangen, zonder dat je er wat moet voor doen. Soms is dat hinderlijk, soms aangenaam…

  Vrijdag was weer een geslaagd dagje voor de politie in de strijd tegen de terreur. Vraag is hoelang het zal duren voor de terroristen terug zullen slaan? Ik hou mijn hart al vast voor de komende dagen, weken en maanden. Het dreigingsniveau zal nog lang op drie staan. Ondertussen gaat het leven verder en moeten we ons neerleggen bij de mogelijkheid dat er wat naars zal gebeuren.

  Zondag ben ik even naar de Christal Ship in Oostende gaan kijken en daar heb ik enkele bekenden gezien. Ik heb bewust niet te lang gebleven want het was Paris-Roubaix en de finale wou ik voor geen geld missen. Ik was verwonderd dat Tom Boonen zo sterk aan het fietsen was en vloekte dan ook heel hard toen hij nipt tweede werd. Ik had hem zo zijn vijfde kassei gewenst. Volgend jaar misschien?

 • Lentezon

  Zondag was een mooie dag: ik had een goeie nachtrust genoten na een avondje stappen met een vriend. Nadat de wolken optrokken kwam de zon tevoorschijn. Zo ben ik na het eten een uurtje gaan losrijden en daarna heb ik me voor de televisie gezet om te genieten van een spannende Ronde van Vlaanderen: de beste heeft dit jaar gewonnen, namelijk de wereldkampioen Peter Sagan.

  Vandaag komen mijn nichtjes en in de namiddag heb ik een afspraak met Marcel over het maken van een voortgangsrapport. Dat moet, als alles meezit, vrijdag klaar zijn. Ik wacht op materiaal om te kunnen beginnen. Daarnet heb ik gekeken of ik nog een vorige versie op mijn netwerkschijf staan heb, dan kan ik daarvan vertrekken. De cover heb ik al afgewerkt.

  Verder is alles rustig op het Westers front. De zon heeft zich laten inruilen voor een paar regenbuien, het kan niet elke dag zondag zijn. Zodoende werken we nog even verder tot ik klaar ben met schrijven. Ik zie er al uit om de kinderen van mijn broer te zien, het zijn lieve en leuke meisjes. Vanavond heb ik gene tijd om een bericht te schrijven vandaar dat ik het nu doe.