Moet er nog zand zijn?

Geen nieuws is goed nieuws! Hopelijk mag dit nog een poosje voortduren. Van tijd tot tijd hou ik wel van komkommers. Perfect voor in een slaatje en met de komende warme dagen ideaal voor bij de lunch. Laat ze maar komen die warme dagen, dan moet je niet gaan aanschuiven op de luchthaven — om uiteindelijk je vlucht te missen wegens de lange wachttijd om in te checken — om naar één of andere zonnige bestemming te reizen.

Wie zegt dat schrijven niet ingewikkeld kan zijn? Zo heb ik driemaal de bovenstaande zin moeten herlezen om te begrijpen wat ik zelf geschreven had. Na de nodige cosmetische ingrepen denk ik dat het te begrijpen valt en nee ik herschrijf die zin niet meer. Het voordeel van schrijven op een computer is dat je zo je zinnen en woorden kan verplaatsen naar gelang die beter in de tekst passen. Op papier wordt dat snel een slordig boeltje.

Terwijl schrijven met een (bal)pen dan ook weer zijn charmes heeft: je gedachten vloeien verder in de beweging van je hand en de pen op het papier. Lap alweer een draak van een zin. Het lijkt wel of ik geen zin heb om te schrijven vandaag, en misschien is dat wel zo ook. Ik laat het nu even in het midden. Of er nog zand moet zijn?

De commentaren zijn gesloten.