Vrouwen en parels

Eigenlijk moet het Diamanten en parels zijn; naar een liedje van Prince. Ik laat het afspelen via Youtube… nostalgie naar lang vervlogen tijden. Ik weet niet hoe of waarom maar om de een of andere reden gaan Prince en nostalgie samen voor mij. Ligt het aan de liedjes die we tijdens de Engelse les kregen, of heeft het zelfs nog te zien met de tijd daarvoor? Altijd al een fan geweest van het kleine muzikaal genie.

Nou iets over parels dan maar… Veel vrouwen zijn er fan van, parels zijn niet zo aan mij besteed ik heb het eerder voor diamanten. Ze zijn helaas wat duur in de aanschaf. Ik kon evengoed als titel gekozen hebben Vrouwen en diamanten. Een dodelijke combinatie, vooral met mooie vrouwen. Zo een moordgriet met een diamanten ring — I would die for you — een ander topsong van Prince. Ik was pas tien toen de plaat Purple Rain uitgebracht werd.

Ik kan me helaas de jaren tachtig niet meer voor de geest halen. Dat was de tijd van de lagere school. Ik heb het ver gebracht; ik zit nog dagelijks op de lagere school. Ik verdien er mijn brood als ict-coördinator. De goeie oude tijd, ik denk er soms nog wel aan terug maar wat geweest is kan je niet meer terughalen; je moet het heden nemen zoals het komt en de toekomst dat is voer voor morgen.

De commentaren zijn gesloten.