Hoeveel is teveel?

Om zeven uur deze avond heb ik naar het nieuws gekeken en er viel mij iets op, iets dat mij diep raakte: mensen in Zuid Soedan op zoek naar eten op een vuilnisbelt. Heel het journaal zat vol dergelijke ‘slechte’ nieuwsfeiten: een congres in Turkije tegen armoede dat niks oplevert, Vlaanderen wordt volgebouwd tegen een hels tempo, de VS hebben hun wapenexport met Vietnam herzien en diets meer.

Ik heb makkelijk zeggen, zo zit ik hier met een volle buik en bij een muziekje notities te nemen. Ik probeer sober te leven in een wereld vol overvloed en overschot, voor ons dan toch. De hamvraag is hoeveel kan onze aarde verdragen, als je kijkt op worldometers.info zie je dat er meer mensen bijkomen dan dat er overlijden. Er worden meer dan dubbel zoveel mensen geboren als dat er sterven. Daar moeten ongelukken van komen.

Die ongelukken zie je dan in het journaal: oorlogen, uitbuiting, aangestoken bosbranden, natuurrampen als gevolg van de klimaatopwarming, … Ik heb nood aan wat goed nieuws, een grapje en een grol. Ondanks de slechte tijdingen moeten we proberen er elke dag het beste van te maken. Een beetje meer mens voor de medemens worden, een complimentje geven en een warm hart aan onze medemens schenken.

De commentaren zijn gesloten.