Geen commentaar

De afgelopen week en het weekend waren rustig; ik heb niks noemenswaardig meegemaakt. Veel heb ik dus niet te vertellen. Behalve dat de weken voorbij snorren en voor je het weet is het grote vakantie. Dat heb je als je in het onderwijs werkt: een kleine twee maand zomerverlof. Geen mens die erom maalt, die dagen vul ik zo wel in: een festival hier, een voorstelling daar en wie weet nog ergens een verrassing?

Het hoeft niet allemaal op voorhand vast te liggen, al is dat soms handig dat je kalender evenwichtig gevuld raakt en dat niet alles op één en hetzelfde moment komt. Mensen komen en mensen gaan, zo is er feeststemming bij een geboorte en treurnis bij het heengaan van een geliefde. Ook deze dingen maak je mee als je veel collega’s hebt. Dat heet dan het leven en ik bevind me ergens tussenin.

Zo zijn we halfweg dit leven, het doet wat met een mens. Nog zoveel te leren, te beleven, mee te maken. Nog zoveel te vertellen, te schrijven en te lezen. Ondertussen tikt de klok verder en zit ik hier mijn gedachten uit te persen om deze alinea vol te krijgen. Zoals de titel het aangeeft: geen commentaar, niet bij het nieuws, niet bij het weer, noch bij de televisieprogramma’s.

De commentaren zijn gesloten.