Hup België

Na een triestige wedstrijd tegen Italië hebben de Rode Duivels zich duidelijk herpakt tegen de Ieren, met mooie winstcijfers hebben we de wedstrijd gewonnen. We verwachten woensdag dezelfde inzet en dan krijgen we wellicht een mooie wedstrijd tegen de Zweden. Wat daarna komt is mooi meegenomen; we moeten ons eerst concentreren op de tweede plaats in onze groep.

Ik had niet gedacht dat het Europees Kampioenschap voetbal me zo in de ban zou hebben, vooral wanneer de duivels spelen. De volgende ploegen steken er met kop en schouders uit: Spanje, Duitsland en Frankrijk. Op een vierde plaats, onder voorbehoud van de volgende wedstrijd, zou ik België durven zetten. Het zou me toch wat bedroeven indien we de volgende ronde niet halen…

Het EK is eigenlijk maar een afleiding van de dagelijkse, vaak harde, realiteit: de vluchtelingenproblematiek, de terreurstrijders die zich voorbereiden op nieuwe aanslagen, het klimaat dat om zeep aan het gaan is. Dit wou ik in de kantlijn, van de emoties om een spelletje voetbal, toch even aanhalen. Niet dat ik ergens aandeel in heb; het zijn gewoon de dingen die me bezighouden.

De commentaren zijn gesloten.