Opeens was het zomer

Het is vandaag veel te warm om iets zinnigs te doen. Het is zelfs te warm om een vlotte tekst te schrijven. Om de een of andere mij onbekende reden sta ik onder spanning. Weet ik veel hoe of wat maar ik reageer de druk op mezelf af. Zo zit ik te knijpen en te duwen op allerhande oneffenheden op mijn bovenarmen en rug. Het lijkt wel een tic nerveux.

Tijdens de vakantie hoor je te ontspannen en relax te zijn, niet dus. Het zal wel aan mij liggen, de onrust zelve, inwendig dan. Zo moet ik dringend eens beginnen aan het boek Mindfulness, in de maalstroom van je leven, maar in de plaats daarvan ben ik gisteren aan de Ilias en Odyssee begonnen. Niet bepaald lectuur om vrolijk van te worden.

Ondertussen gaan de dagen voorbij en onderneem ik pogingen om verhalen te schrijven en te laten uitgeven. Voorlopig allebei zonder succes, maar ik blijf volharden in de boosheid tot ik mijn slag thuis haal. Het zou leuk zijn mocht er op dat vlak iets veranderen in mijn leven, veel hoeft dat niet te zijn bijvoorbeeld de uitgave van de novelle Zijn Testament.

De commentaren zijn gesloten.