Het schrijverke

Ik merk iets vreemds op bij het schrijven: hoe meer ik schrijf hoe korter de teksten worden. Ooit, in een ver studentenverleden, schreef ik een roman in de onnavolgbare stijl van Louis Paul Boon. Daarna heb ik een korte roman geschreven verLost, die ik hoop nog eens uit te kunnen geven. Tevens in dezelfde periode ontstond het idee voor een roman Painter en een verhaal rond geloof. Deze laatste tekst is een novelle geworden.

Sinds 2013 ben ik overgestapt op kortverhalen rond een thema, met de bedoeling die in een literair tijdschrift te laten verschijnen. Tot hiertoe zonder succes. Ik probeer dagelijks een tiental minuten in het programma Flowstate te schrijven. Dat is goed voor vier alinea’s (dat komt overeen met  ongeveer 1500 woorden). Als het zo blijft voortgaan dan schrijf ik straks enkel nog Haiku’s of andere gedichten.

Na veel denken en overwegingen ben ik woensdag tot volgende besluit gekomen betreffende het maken van een graphic novel: ik maak een trilogie rond een familie vluchtelingen, een robotingenieur en een robot. De drie delen bestaan uit een zevental A4 pagina’s met tekst en daarbij maak ik dan een drietal beelden of illustraties per deel, die ik in het Kunstacademie aan Zee uit zal werken.

De commentaren zijn gesloten.