Novemberregen

Terwijl het hier, in Belgenland, oude koeien regent maken ze zich in Amerika op om te stemmen. Kun je kiezen tussen de pest en de cholera? Als een acteur al president kan worden, dan kan een labiele clown dat ook. Met een bang hart wacht ik de uitkomst van de verkiezingen af. De wereld zou er plots heel anders kunnen gaan uitzien binnen hier en een paar dagen. Moge de Latino’s niet vergeten te gaan stemmen voordat ze terugvliegen naar eigen land…

Genoeg over politiek geneuzel, we zien of horen wel wat het verdict is op woensdagmorgen. Ik zal er, voorlopig, mijn slaap niet voor laten, maar wat niet is kan nog komen. Meer vrouwen aan de macht, zowel in het bedrijfsleven als in de politiek kan niet slecht zijn. Moeders zijn, meestal, meer bekommerd en minder op puur economisch winstbejag uit. Bezorgde moeders, in leidinggevende functies dat hebben we nodig.

Of een vrouw die de slimste mens kan winnen, dat lijkt me wel wat voor Olga Leyers. Vanavond weten we of ze het record van twaalf aantal deelnames kan verbeteren, dat zou mooi zijn op een regenachtige avond in november. Straks zet ik me nog wat voor de haard en kijk ik nog een stukje televisie; misschien zelfs nog wat van de slimste mens. De ene zegt dat de geschiedenis zich herhaalt, de andere dat geschiedenis ons niks leert. Moge de slimste winnen!

De commentaren zijn gesloten.