• Vrije dagen doen aan vakantie denken

  De afgelopen dagen was het precies gelijk vakantie: een aantal vrije dagen met zon overgoten, dat heeft een zomergevoel. Vraag me niet meer wat ik allemaal gedaan heb, ik ben het vergeten. Dat heb je zo met vrije dagen. Soms moet je de dingen eens rustig aandoen, een fietstochtje maken of een concertje meepikken, moet kunnen. Daarvoor zijn die dagen gemaakt.

  Het volgende staat nog op het programma: schrijven voor verschillende schrijfwedstrijden. Eentje over ‘zaterdagavond’ en eentje over ‘droomverhalen’. Een paar duizend woorden, dat komt in orde. Het schooljaar zal nu snel voorbij zijn, vier juli is de laatste werkdag en dan genieten van een deugddoend verlof, tot ergens tweeëntwintig augustus, dan zullen we er weer met volle moed invliegen.

  Ik moet nog eens kijken en afstemmen om naar het Cactusfestival te gaan. Misschien op zaterdag acht juli? Eens kijken hoe, wie er komt en wat er te beleven valt. Ook probeer ik dit jaar wat sneller tickets voor Theater aan Zee aan te schaffen, de afgelopen jaren was ik wat aan de late kant en dan mis je wel interessante voorstellingen. Voor de rest zien we het wel, hoe het lopen zal.

 • De kunst van het schrijven

  De afgelopen weken was ik bezig met twee kortverhalen aan het schrijven voor evenveel wedstrijden. Eén heb ik ingezonden vorige week maandag en gisteren een ander kortverhaal. Volgende maand weet ik of ik in de ‘prijzen’ val, meer info volgt. Niet dat de prijzen zo speciaal zijn of dat ik er rijk zal van worden, het was de uitdaging om op een korte tijd een zo goed mogelijk verhaal te schrijven dat maakte dat ik meedeed.

  Zaterdag ben ik naar een vernissage van enkele bevriende kunstenaars in het kunstatelier Via Naturae te Bredene geweest. Er waren enkele mooie werken bij meer bepaald de digitale doodle art van Joke Neyrinck kon me wel bekoren. Als ik tijdens de vakantie wat zin en tijd vind maak ik ook eens een paar 3D werkjes in Blender. Ik heb een aantal leuke vormen in mijn schetsboeken staan die hiervoor in aanmerking komen.

  Deze week is een korte werkweek, dat maakt dat er wat tijd is om achterstallige tijdschriften en boeken te lezen. Ik zal maar niet teveel plannen want dan komt er toch niks van in huis, ik ken mezelf. Ik ben ook nog bezig met Drupal 8 aan het onderzoeken en te kijken of ik daarmee een eigen site kan opzetten voor zelfpromotie en andere leuke dingen. Jammer dat daar zoveel tijd in kruipt of het was al afgewerkt.

 • Dat het maar snel zomer wordt

  Ik moet niks hebben van die druilige regendagen, geef mij maar een beetje zon en wat warmte, daar kikker ik helemaal van op. Volgens mij hebben we de afgelopen dagen het weer van april gekregen, er moet toch wel wat mis zijn met het klimaat. Iedereen is te druk bezig om daar aandacht aan te besteden, dus doe ik het maar in jullie plaats.

  Soms stel ik me toch wel vragen waar het allemaal naartoe moet met de aarde, de mensheid en de informatica. Er is zoveel kennis, er zijn zoveel knappe koppen maar toch lijkt het of we de grote vraagstukken niet opgelost krijgen: armoede, honger, overbevolking, migratiestromen, oorlogen, … Het ergst van al is dat de geschiedenis ons niks leert, of beter dat de mens niet wil of kan leren uit het verleden.

  Dat het maar snel zomer wordt, nu Macron het gehaald heeft in Frankrijk, misschien toch wel een reden om nog eens het land te gaan bezoeken. Naar het schijnt is reizen goed voor de geest. Je zou er ook creatiever van worden volgens een artikel in de krant, ook al mag je niet alles geloven wat er in de krant staat en ik ben al zo goed gelovig.

 • Dag van de arbeid

  Wat doet een mens zoal als hij niet naar het werk moet? Niet veel — in mijn geval dan. Ik had voor de verandering weer eens geen planning opgesteld, als je niks plant dan is de kans ook groot dat je weinig of niks realiseert. Het voordeel van het verjaren op de laatste dag van april is dat je, hier in België dan toch, de volgende dag een dagje vrijaf hebt. Lang leve de socialisten…

  De dag van de arbeid zal dit jaar bij mij geen hoogtepunt betekenen. Verder dan wat opruimen en nagenieten van gisteren is er niet van gekomen. Ik heb deze middag, na een wandeling en een kopje koffie, wat zitten prutsen met mijn iPad en mijn laptop. Beide toestellen kan je verschillende combinaties gebruiken en dat heb ik uitvoerig geprobeerd. Testen heet dat in het vakjargon, tijd verdrijven volgens de rest.

  Morgen probeer ik toch wat te werken. Ik heb een handboek van de Drupal 8 gekocht en zal me daar eens in verdiepen. Eens kijken hoe het maken van nieuwe thema’s in zijn werk gaat enzovoort. Deze uitgave verschilt toch wel van de vorige versie, die ik redelijk onder de knie heb. Het internet en in uitbreiding de informatica staat niet stil. Dat betekent testen en studeren.