Onder kabouters

Jan, Piet en Pol waren drie kabouters van rijpere leeftijd. Ze gingen vaak samen op stap en dronken dan een La Chouffe. Op een zomerse avond waren ze afgesproken op een stadsfestival voor een optreden van Laura, de aimabelste zingende smurfin van het land. Aangezien ze, door de grote opkomst van tieners en hun ouders niets van het optreden konden zien, besloten Jan, Piet en Pol om naar het Pauluspleintje te gaan. Daar zou net een groep uit Bordeaux gaan optreden. Ze vatten post aan de jeneverbar en bestelden nog een La Chouffe. Het optreden blies bijna hun muts van hun hoofden, zoveel herrie kwam er uit de boxen, en af en toe ook iets wat op muziek leek.

Later op de avond keerden de kabouters terug naar het grote plein. Daar kwamen ze enkele bekenden tegen en ze maakten een praatje over de liefde, het leven en hoe het nog met hen ging. Hetzelfde ogenblik werd de volgende groep aangekondigd: De Ertebrekers. Terwijl Piet om drank ging, was Jan in gedachten op het Nostalgie Beach Festival, waar een leuke smurfen met haar familie zat. Pol rolde een sigaret en zette zijn muts weer recht. Halfweg het optreden hielden de drie vrienden het optreden voor bekeken, ze namen afscheid en gingen elk naar hun paddestoel om te slapen.

Piet lag te dromen van Laura met haar zoetgevooisde stem. Jan viel als een blok in slaap, hij was namelijk al drie nachten na elkaar op stap geweest en een kabouter is snel uitgeput en moet daarom veel slapen. Al wie het tegendeel beweert weet niks af van kabouters. Wat gebeurde er met Pol? Die arme kabouter overleed aan een gebroken hart, wegens een onbeantwoorde liefde. Het kan ook anders afgelopen zijn, maar dat blijft onder kabouters.

De commentaren zijn gesloten.