Een alternatief

De afgelopen twee dagen ben ik druk in de weer geweest met het bekijken van computeronderdelen. Ik ben het wachten op een nieuwe Mac Mini beu, het kan nog een half jaar duren alvorens deze beschikbaar is. Een iMac zegt met weinig omdat dat scherm niet als extern scherm voor mijn laptop gebruikt kan worden, wat vroeger wel kon.

Het alternatief is zelf een bakje kopen met onderdelen die MacOs compatible zijn. Dan is het wat zoeken en proberen om het Os op de harddisk te krijgen. Hackintosh heet dat gebeuren. Ik ben blijkbaar niet alleen die met deze gedachte rondloopt, zie maar naar alle mogelijke groepen en sites op het internet die hieraan gewijd zijn.

Dat heet dan vakantie: als je ’s morgens om zeven uur opeens klaarwakker in je bed ligt. Het kan ook met het winteruur te maken hebben. De inwendige klok die is niet zomaar te manipuleren. Als het aan mij lag schaf dan die regeling asap af. Het is een alternatief die meer problemen voortbrengt dan ze zou oplossen: namelijk minder energie verbruiken.

De commentaren zijn gesloten.