• Een alternatief

  De afgelopen twee dagen ben ik druk in de weer geweest met het bekijken van computeronderdelen. Ik ben het wachten op een nieuwe Mac Mini beu, het kan nog een half jaar duren alvorens deze beschikbaar is. Een iMac zegt met weinig omdat dat scherm niet als extern scherm voor mijn laptop gebruikt kan worden, wat vroeger wel kon.

  Het alternatief is zelf een bakje kopen met onderdelen die MacOs compatible zijn. Dan is het wat zoeken en proberen om het Os op de harddisk te krijgen. Hackintosh heet dat gebeuren. Ik ben blijkbaar niet alleen die met deze gedachte rondloopt, zie maar naar alle mogelijke groepen en sites op het internet die hieraan gewijd zijn.

  Dat heet dan vakantie: als je ’s morgens om zeven uur opeens klaarwakker in je bed ligt. Het kan ook met het winteruur te maken hebben. De inwendige klok die is niet zomaar te manipuleren. Als het aan mij lag schaf dan die regeling asap af. Het is een alternatief die meer problemen voortbrengt dan ze zou oplossen: namelijk minder energie verbruiken.

 • Rustig weg

  Een zondag eens gezellig tafelen met de familie, soms heeft een mens niet meer nodig om gelukkig te zijn. Een aperitiefje met een hapje, een soepje en een wildmenu met een passende wijn, kon het niet elke dag zondag zijn? Mooie liedjes duren niet altijd even lang, sommigen zijn veel te snel voorbij. Bepaalde muziekjes brengen gevoelens bij me naar boven.

  Ik heb deze week niks gepland, voor de zekerheid toch even de kalender raadplegen en opmerken dat er geen afspraken of notities instaan. Dat geeft een rustgevend gevoel. Soms moet ik mezelf forceren om te ontspannen, vooral mijn nek en schouders durven weleens opgespannen te staan. Ik maak het mezelf vaak te moeilijk: de gedachten die een loopje nemen met de werkelijkheid enzovoort.

  Afgelopen vrijdag heb ik eens gekeken wat ik zoal nog te doen heb: een hele waslijst met te lezen tijdschriften en boeken. Ik ben dan ook zo een kip die, bij tijdsgebrek, het niet kan laten om een boekenwinkel binnen te stappen en het een en ander aan te schaffen. Ik ben verknocht aan boeken en ander lectuur, ik weet niet waarom maar ik vertoef graag in ingebeelde werelden…

 • Prachtige afleiding

  In de plaats dat ik me in de zetel zet met een boekje en achterstallige lectuur lees, neem ik plaats achter mijn laptop en steek ik niks uit. Computers en internet: prachtige afleiding en tijdverdrijf. Ik heb er  een gedacht van gemaakt en me aan het schrijven gezet.

  Het afgelopen weekend was een rustig. Zo heb ik het een en ander thuis kunnen doen, meer nog ik heb zelfs getekend en dat was  al een poos geleden. Waarvoor weekends niet allemaal goed voor zijn. Van tijd tot tijd wat rust nemen doet deugd, de boog kan niet altijd gespannen staan. Een mens is toch zo graag altijd bezig. Om het met een cliché uit te zeggen: druk, druk, druk.

  Deze week zal wellicht niet veel verschillen met vorige week: werken, naar de kunstacademie en eventueel op vrijdag een buikje nemen. Voor het weekend is het volgende gepland: buren bij kunstenaars, zaterdag een oudleerlingenreünie van het Sint-Andereasinstituut. Wie weet kom ik wel klasgenoten tegen. Zondag staat er voorlopig niks gepland, we zien nog wel.

 • Niet geschoten, altijd prijs!

  Verwarring is mijn tussennaam, ik heb er voor de verandering weer last van. Soms weet ik niet goed van welk hout pijlen te maken of weet ik niet wat eerst gedaan en dan gebeurt het dat ik gewoon niks doe. Wat schrijven of een lijstje opstellen met wat ik kan doen brengt vaak verlichting.

  De dagen vliegen voorbij en het is kermis in Oostende: “altijd prijs.” Zelfs al heb je niet geschoten!? Het gebeurt wel dat ik me suf zoek om een computerprobleem op te lossen. Het afgelopen weekend was niet anders, ik blijf dan koppig verder doen tot ik een oplossing vind, ook al weet ik dat het hopeloos is om het op te lossen, wegens technisch niet mogelijk.

  Ik denk dan: moeilijk gaat ook en dan ben ik weer vertrokken voor enkele uren, tot het avond geworden is en ik in uitstel naar het voetbal van de Rode Duivels kijk. Gelukkig hebben ze de wedstrijd gewonnen, al speelden ze op een aardappelveld. Eind goed al goed en alles komt (ooit) in orde.

 • Achter op schema

  Het schooljaar is al meer dan een maand oud en ik loop achter op schema. Deze avond heb ik nog het een en ander in orde gebracht, na een drukke werkdag. Hopelijk raak ik snel weer in de pas met alles, want ik loop niet graag de feiten achterna.

  Zo kom ik een paar weken achter met het lezen van tijdschriften, de krant en andere zaken zoals boeken. Het weekend was afgelopen paar weken lekker druk: telkens op zaterdag een teambuildingdag gehad, het kruipt in de kleren na verloop van tijd. Vooral als je ook op zondag nog het een en ander wilt bezoeken of bekijken.

  Ik zou eens werk moeten maken van het werken met Drupal 8, het content management systeem om sites mee te bouwen. Op mijn tablet staat een e-book ongeduldig te wachten om gelezen te worden. Ik denk dat het een werkje voor de herfstvakantie zal worden, we gaan nu in een rechte lijn door tot het zover is.