Voluit voor je dromen gaan

Soms schrik ik als ik droom, of driemaal dezelfde droom heb, en later blijkt dat ik die gewoon beleef. Veel moet je daar niet achter zoeken. Bepaalde gebeurtenissen, die tijdens het dagelijkse leven voorvallen, houden je hersenen bezig als je aan het slapen bent. Zo kan het inderdaad voorvallen dat wat je wenst in de toekomst effectief gebeurt.

Als je je afvraagt vanwaar de titel van dit bericht komt? Het staat gewoon op de ommezijde van het papier waarop ik aan het schrijven ben. Als zelfstandige in bijberoep krijgt een mens wat ongewenste verzoeken binnen per post; gaande van balpennen, waarmee ik nu schrijf, over aanbiedingen voor nieuwe telecompakketten en ga zo maar door.

Sommige dromen zijn ondertussen volbracht, andere zal ik nog wel maken of die kunnen nog uitkomen. Een mens kan dromen van wereldvrede, vriendschap en liefde voor de mensheid of kan dat ook wensen. Voor mij is het niet even duidelijk of dromen en wensen hetzelfde zijn. Bij deze wens ik dat er nog mooie dromen mogen gerealiseerd worden.

De commentaren zijn gesloten.