Schrijven én schrijven

In de plaats dat ik in het weekend in een zetel zit met het tijdschrift Schrijven, zet ik me achter mijn laptop om dingen in orde te brengen. De planning van het schoolwerk is afgewerkt; mijn eigen probeersels zijn dat nog niet. Code schrijven en lezen, het is eens iets anders. Het zijn de tools  van de toekomst, zoals je her en der op Facebook kan lezen.

Het is gek hoe snel internet, smartphones en hun toepassingen een prominente plaats in ons leven hebben gekregen. Toen de eerste GSM’s opkwamen eind de jaren negentig, stond ik daar aanvankelijk weigerachtig tegenover. Ik wou niet overal bereikbaar kunnen zijn… hoe de tijden kunnen veranderen. Een smartphone, daar wacht ik nog even mee, ik ben zo al genoeg geconnecteerd.

Een mens moet zijn eigen grenzen en valkuilen kennen. Zolang ik nog het gevoel heb dat ik “de dingen” de baas kan blijven, zal ik niet overstag gaan. Niet plooien zeggen ze dan. Alhoewel ik me nu met het ontwikkelen van apps ingelaten heb, kan het zijn dat ik plots toch mijn dumb-phone inruil voor een meer gesofisticeerd exemplaar. Misschien volgend jaar in september. We zien het nog wel.

De commentaren zijn gesloten.