• Lentegevoel

  Ik zag er deze morgen lichtelijk tegenop om op te staan. De omschakeling van het winter- naar het zomeruur speelt me parten. Ik heb nood aan regelmaat en vooral voldoende nachtrust. Zo weet ik van mezelf dat ik niet te genieten ben als ik moe en niet uitgeslapen ben. De mist trok langzaam op vandaag, tegen de middag had ik een lentegevoel.

  Laat het de komende dagen nog maar wat zonnig zijn; we kunnen het gebruiken na een lange en koude winter. Het enige voordeel van het zomeruur is dat de dagen langer zijn en dat is alles. Ik weet niet of het voordeel tegen de nadelen opwegen? Laat dit voer zijn voor de beleidsvoerders, als ze het kunnen invoeren dan kunnen ze het evengoed weer afvoeren ook.

  Vanavond kijk ik wat televisie en ga ik op een treffelijk uur onder de wol. Dan rest me enkel om deze week goed door te komen en daarna heb ik enkele weken tijd om achterstallig leesvoer in te halen en computerwerk uit te voeren. Eerst even de batterijen opladen en enkele dagjes ertussen uit knijpen. Het zal me goed doen om even alles achter me te laten.

 • Op het puntje van mijn tong

  Soms heb ik van die momenten dat ik niet op een naam of plaats kan komen. Je weet wel dat je het weet en hoe harder je erop zoekt hoe minder snel je het terug te binnen schiet. Gedachten zijn rare wezens! Van zodra je het loslaat en er niet meer bewust aan denkt dan borrelt de gezochte naam of plaats weer op.

  Nog zoiets vreemd is de beleving van tijd. Zo was ik gisteren aan het tekenen in een 3d programma, Blender voor de kenners onder ons. Van zodra ik geconcentreerd bezig was met het uitwerken van een zeepaardje in 3d, kwam ik in een flow terecht. Ik had niet in de gaten dat er zo een paar uur voorbij waren gegaan.

  Vanmiddag at ik een appel en beet hierbij op het puntje van mijn tong. Dan pas weet je hoe gevoelig dit geweldig stukje weefsel in je mond wel is. Tijd en gedachten, twee vreemde en abstracte gegevens, die niet eens bestonden voordat de mens op deze wereld verscheen. Waarom zouden we ons zorgen maken?

 • Onderweg sneuvelen

  Nee er is niks ernstig met mij gebeurd, al hoop ik heelhuids de vakantie te halen. Zo voelde ik me de afgelopen dagen nogal uitgeput. Gisteren kreeg ik last van een koortslip en vandaag een prikkel in de keel, geen goede voortekens als je het mij vraagt. Ik zal toch maar eens goed uitrusten deze week voor zover dit mogelijk is.

  Deze morgen was het een en ander niet in orde op een afdeling waar ik werk. Het één heb ik in orde gekregen, het andere nog niet. Dat zal voor de volgende week zijn. Zo glijden de dagen door mijn vingers, zonder het écht te beseffen naderen we april, met zijn grillen. Eerst nog de maartse buien trotseren.

  Het afgelopen weekend heb ik het een en ander gedaan, al had ik meer willen doen. Een mens plant soms teveel of er komen andere dingen tussen: zoals zaken die ik eerst afgewerkt heb. Ik heb nog een voordeel, de dingen lopen niet van mij weg. Al kan ik het soms benauwd krijgen als er teveel ineens op mij afkomt. Gelukkig kan ik er nog over schrijven.

 • Netwerken

  Net als in de échte wereld, waar contacten vaak belangrijker zijn dan wat je kan of doet, communiceren computers ook met elkaar. De laatste tijd meer geïnvesteerd in kennis dan in kennissen en vrienden. Het wordt tijd om daar een goede afweging te maken. Terwijl je achter de computer zit denk je aan niks anders.

  Straks ga ik kijken naar Blind getrouwd; eens zien hoe de verschillende koppels het stellen. Als je spreekt van een avontuur, dat is niet aan mij besteed. Ik hou het liever eenvoudig en onderhou liever contacten met bekenden. Lang leve de vrije dagen; zo hebben we nog enkele weken te gaan en het is vakantie.

  Ik plan niks op voorhand, ik zie het wel dag per dag hoe de dingen zullen lopen. Veel te veel projecten op stapel veel te weinig discipline of telkens andere dingen die er tussen komen. Als een mens maar bezig blijft en af en toe eens wat gas terugneemt, dan komt het allemaal wel in orde. Zeg dat ik het gezegd heb.