Art

 • Iets om handen?

  Inademen, uitademen, of ik iets om handen heb? Nee, maar ik weet niet waar eerst te beginnen. Zo ben ik weer aan een boek van Herman Brusselmans, Trager dan de snelheid, begonnen. Alvast een mooie cover, over de inhoud zal ik me nu niet uitspreken. Daar kom ik later misschien nog op terug. Deze woensdag op de kunstacademie les animatie, het maken van een stopmotionfilmpje. Nog even nadenken hoe, wat en vooral waarmee ik zal werken. Misschien op veilig spelen en gewoon houtskool nemen? Ik zal morgen eens wat opzoekingswerk doen en me er verder over bezinnen.

  Ik ben ook een boek aan het lezen over kunst, media en technologie in Vlaanderen met titel: Crossover. Een interessant werkje in het kader van wat ik nog zou kunnen uitsteken in het atelier digitale media. Hoewel ik een adept ben van film en video, misschien moet ik het gegeven toch eens opentrekken en kijken waar ik kan komen. De relatie mens-machine weer verder onderzoeken, dat heeft een piek genomen in mijn studententijd aan het Sint Lucas te Gent. Ik zit ook te spelen om een eigen dynamische website te lanceren. Een site over mezelf gemaakt in Drupal7 alleen weet ik niet zo goed welke content ik er wel en niet zou insteken. Dat wordt nog eens een megaproject; een masterplan zo je het wilt. Veel wol weinig geblaat!

  Ach wat zit ik hier te fantaseren; eerst het re-design van de site van Vivès tot een goed einde brengen. Afgelopen vrijdag én zaterdag niet veel gepresteerd. Enkel wat opgezocht rond "rounded corners" voor in het sjabloon en een testomgeving van de huidige site opgezet. Het wordt nog een hele puzzel om alle wensen erin te krijgen. Ik zie het als een uitdaging: het combineren van technische vaardigheden met mijn grafische capaciteiten. Misschien moet ik me meer in die richting gaan ontplooien? Ik zie me nog niet direct een Drupal ontwikkelaar worden, daarvoor mis ik het inzicht om goed te kunnen programmeren... we zien wel welke richting ik op zal gaan.

 • Alles voor de kunst

  Zondag laatst ben ik  naar Maastricht geweest. Een initiatief van Klara, een vriend had tickets gewonnen.  We konden gratis de tentoonstelling van Elizabeth Peyton gaan zien mét gids. Goed op tijd kwamen we aan in het Bonnefantenmuseum. Waar we op koffie met taart getrakteerd werden. Daarna deed een jonge gids de moeite ons voor Peyton warm te maken. De rondleiding was kort en geslaagd. Een goede uitleg over het leven en werk van de kunstenares. Daarna werd ons nog een glaasje wijn aangeboden.

  Na de middag hebben we dan de vaste collectie historische kunst gaan bekijken. Op den duur verveelt een museum wel moet ik zeggen. We waren beter eens het stad ingetrokken om er in een café nog wat te gaan drinken. Dorst heb ik er niet geleden. Op de terugweg een goede vijf kilometer file gehad of druk je file uit in tijd? Dan stonden we er een klein half uurtje in.

  Vandaag slechts twee uur moeten werken en ik had geen zin. Deze middag wat zitten rusten en weerom geen zin en fut om iets uit te meten. Dan maar wat dromen genoteerd en koffie gedronken. Nog even om boodschappen geweest voor morgen op school. Ik dacht afgelopen herfstvakantie te kunnen schrijven en te lezen. Welgeteld één middag heb ik een poging ondernomen om verder te werken aan Het voltooide testament. De andere dagen toch nog wat gelezen in Ex-minnaar van H. Brusselmans.