Dromen

 • Een mens mag al eens dromen

  Afgelopen week heb ik me bezig gehouden met het overschrijven van wat ik gedroomd heb in de jaren zevennegentig en achtennegentig. Zot als je dan overleest waaraan je ’s nachts lag te denken terwijl je sliep. Heel vaak zijn dat de dingen die je overdag bezighouden: het werk, je vriend(inn)en en hobby’s. Soms zit er eens een nachtmerrie tussen, dan weer een erotische droom, kortom voor elk wat wils.

  Gisteravond nog naar de tweede aflevering van De salamander gekeken. Je raadt het al waarover ik afgelopen nacht gedroomd heb. Een mens droomt wat af in zijn leven. Niets meer achter zoeken dan onafgewerkte hersenspinsels; geen geneuzel of psycho-analyse, dat is allemaal voer voor idioten.

  Ik vind het wel fijn om, als ik me het nog herinner, op te schrijven wat ik de afgelopen nacht „beleefd” heb in mijn slaap. Als je dan na vijftien jaar of langer die dromen herleest kan je nog eens goed lachen of inspiratie opdoen om een verhaal te schrijven. Voor als je eens zonder zit.

 • Tussen droom en werkelijkheid

  Afgelopen weekend mijn broer en schoonzus helpen verhuizen. Gelukkig was het maar om de hoek. Pas als je je boeltje inpakt besef je pas hoeveel spullen een mens wel verzamelt. Als er dan nog kinderen bijzijn heb je ineens zoveel meer. Niet te doen wat de kinderen de dag van vandaag niet allemaal hebben. Dan durven ze nog te zeggen dat ze zich vervelen. Gelukkig zijn er nog de vriend(innet)jes om mee te spelen, dat scheelt stukken als je moet verhuizen. Ik ben er nog lichtjes stijf van. Al dat heffen, sleuren en bukken een mens wordt er zo moe van :-)

  Straks nog wat lezen in De onvergetelijke verhalen van Roald Dahl. Daarna zal het tijd zijn om te eten. Deze middag ben ik afsproken met een vriendin van een vriend zijn vriendin. Ja we zien wel wat dat worden zal, misschien wat gaan drinken en een wandeling op de dijk maken ofzo. Verder gaat alles zijn gangetje. De tijd vliegt voorbij, zo is de eerste week van de vakantie reeds voorbij. Een beetje kijken naar de Ronde van Frankrijk, belastingsaangifte invullen, kamers poetsen,

  Volgend week vrijdag vieren we Julie haar achtste verjaardag, 's avonds misschien nog naar een medewerkersvergadering van Leffinge Leuren. Het jaarlijkse festival in Leffinge dat weer naderbij komt. Met de hamvraag komt Selah Sue er optreden? Nog een klein beetje geduld en we worden beloond met een volledige affiche. Maar eerst nog genieten van de zomer! Al zie ik al weer uit naar de opbouw, het leukste van heel het festival. Jammer dat ik de maandag moet werken of ik hielp met het afbreken ook. Daarvoor is het student zijn wel super: volledig helpen opbouwen en afbreken.

  Tussen droom en werkelijkheid zit ik hier af te spreken met meisjes. We zien wel wat er volgen zal. Hopelijk een mooi wederzien. We zullen nu niet op de feiten vooruitlopen en we wachten de toekomst wel verder af. Met de tonen van Hooverphonic Eden (Live) sluit ik deze blog af. Wie weet zijn niet alle dromen bedrog...

 • Dit is mijn wereld

  Op de tonen van ZZ Top zit ik hier te bloggen. Ik vind het raar dat titels en songs beter klinken in het Engels maar ik ben vastbesloten om op deze blog geen Engelse titels te gebruiken. De gedachten springen heen en weer. Afgelopen dagen niet veel uitgespookt. Vrijdag een tweetal dvd's gemaakt van het flimpje 'Vriendschap' dat ik gemaakt heb. Zaterdag, ja écht niks uitgespookt, 's avonds nog naar een optreden in de Zwerver geweest. Blijven plakken tot half vier. Bed ingedoken en gemaft als een ketel. Gelukkig had ik niet teveel gedronken.

  Zondag was er een optreden van de Nieuwpoort Concertband aan de vismijn van Nieuwpoort. Tevens waren er visserijfeesten of iets dergelijks. Na het optreden thuis een spaghetti gegeten en wat zitten rusten. Rond een uur of vier naar de maten met de dvd en wat gedronken. Eens geproeft van het bier Tournée Générale. Lekker biertje smaakt naar nog. Ik heb er gelukkig ook een fles van staan. Dat wordt nog eens genieten op een zomerse dag.

  Vandaag wat zitten surfen, vooral proberen mensen (lees vrouwen) te benaderen. Online, via chat, via site, via Facebook, via Messenger, maar nergens iemand die ik bereiken kon. Geen droefnis: morgen is opnieuw een vrije dag. Laat ik die maar eens goed invullen, wat bewegen, een antwoord op een geboortekaartje maken misschien het gras afrijden. Ach we zien wel, eerst eens goed slapen en dromen...

 • Terloops een nieuw bericht

  Er zijn zo van die dagen dat je geen zin hebt om te schrijven. Voor een schrijver is dat dodelijk, een dag niet kunnen schrijven is een dag niet geleefd. Ik moet al heel diep nadenken wat ik vrijdag laatst uitgespookt heb. Overdag wat voor school op de computer bezig geweest. In de namiddag is er familie op bezoek geweest. Ik zag het niet meer zitten om nog te gaan zwemmen. Ik probeer vrijdag om opnieuw te starten met zwemmen, we zien wel.

  Zaterdagvoormiddag een badje genomen en wat gelezen. Na het eten naar Oostende gefietst, naar de bibliotheek geweest en twee boekhandels bezocht. Boeken over Drupal CMS waren niet te vinden wel over Joomla CMS. Ik heb een EOS gekocht voor de bijlage: De digitale samenleving. Het interview met Kevin Warwick sprak me wel aan. Ik ben al een hele poos bezig met hetgeen hij verkondigt en wat dat voor implicaties heeft. 's Avonds was er een verjaardagsfeestje van een collega, rustig wat gebabbeld, wat gedronken en een hapje gegeten.

  Zondagvoormiddag een optreden van de Nieuwpoort ConcertBand in zaal Yzara te Nieuwpoort. Nadien thuis gegeten en wat gerust. Dan naar Veurne naar het kerkhof en bij de familie langsgeweest. Terug thuis nog wat zitten lezen, nog familie die langskwam. Maandag hadden we bezoek van mijn broer met zijn gezin. Lekker lang tafelen en goeie hapjes gegeten en bijhorende wijnen gedronken. Zo werd het avond en had ik geen zin meer om nog te bloggen. Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd…

  Gisteren bij mijn broer gaan helpen. De zolder beginnen opruimen voor de verbouwingswerken. Veel stof en spinnewebben gezien. Om de aanhangwagen van opa Marc geweest en die volgeladen met brol. Ook de auto volgestoken met allerhande overbodig materiaal. 's Avonds nog even op de computer bezig geweest: wat zitten surfen en op MSN gezeten. Dat was terloops een beschrijving van de afgelopen dagen.

  Ondertussen ligt het ander schrijven stil, zit ik te wachten op mooi weer om te filmen en vliegt de tijd voorbij: halfweg de herfstvakantie en nog zoveel dat ik zou willen doen. Zoals ik reeds gezegd heb: we zien wel hoe het verder lopen zal.

 • Man van zand

  Soms heb ik het gevoel dat ik een egel zou willen zijn. Dan kan ik als het winter wordt slapen tot het weer lente is, dat lijkt me een zalig gegeven. Nee, ik moet niet hebben van die korte dagen en zeker niet als het dan regent dat het klettert en mistig is. Geef mij maar zon, warmte en vooral veel liefde. Ik zou een moord begaan om een lieve meid aan mijn zijde te hebben. Figuurlijk dan want met een dooie zit je zo voor tientallen jaren in de nor.

  Straks hoop ik dat de man van zand mij komt verlossen van de dagelijkse realiteit om te dromen van lieve warme meisjes met lekkere lijfjes. Afin straks is dit hier nog een melo-fantasie post. Nee daarvoor heb ik geen blog geopend, maar anders waarvoor wel? Om te schrijven wat er in mijn hoofd(je) omgaat, wat ik zoal meemaak en welke problemen ik met computers ervaar.

  Ja afgelopen weekend past wel in een kadertje. Eentje van hoe breng ik mijn tijd zo zinvol mogelijk door. Vrijdag om tien uur naar de garage in Veurne met mijn auto: nieuwe banden, vervangen remblokjes en pompen van de achterklep. Na de middag bij een oud-collega langsgeweest om de computer te bekijken, veel te lang gebleven. Zo was het etenstijd toen ik weer thuis kwam. 's Avonds nog een pintje gaan pakken met een vriend.

  Zaterdag was niet veel beter: 's morgens een afspraak op school om de nieuwe website te bespreken en wat uitleg te krijgen rond Joomla. Het content managment systeem dat gebruikt wordt voor de site. 's Middags om eten gegaan en nog wat op de computer gewerkt. Na het avondeten met een vriend naar Almost Cinema in Gent geweest. Nadien nog in Oostende beland en enkele vriendinnen gezien.

  Zondagochtend geen zin om wakker te worden. Veel te veel zand in mijn ogen. Naar de beenhouwer om een kip en wat beleg voor tussen de boterhammen. Na het eten wat geslapen, gewandeld en tot aan de jaren stillekens verder gewerkt op de computer. Afin een volgestampt weekend achter de rug. Hopelijk is het volgende week wat rustiger. Dat mag eigenlijk geen probleem geven want dan is er een weekje verlof.

 • Droom schatje droom

  Gisteren gedroomd over mijn werk op school. Dat ik er andermaal niks van bakte. Ik droom vaak over mijn werk van zowel vroeger als nu. Ook studeren in Gent is één van de wederkerende thema's. Raar toch hoe een mens toch zo vaak dezelfde dromen beleeft. Alsof je voortdurend hetzelfde herkauwt.

  Vrijdagavond naar Gent geweest om Millenium drie: Gerechtigheid te gaan bekijken samen met een goede vriend. Nadien nog even op het terras van café de Hemel gezeten. Het was prachtig weer en het volk mocht er ook wel wezen. Soms heb je zo van die zomerse avonden waarvan je wenste dat ze nooit zouden overgaan. Toch maar op tijd naar huis gegaan want zaterdag was er een feest voor twee collega's die op pensioen gaan. Lekker gegeten en gefuifd als van oudsher.

  Nog even dromen van een mooie warme gezellige vakantie. Dromen van liefde in deze barre tijden van eenzaamheid. Dromen van vrede in deze tijd van oorlog. Nog meer dromen te dromen. Zoveel dat je niet genoeg tijd hebt om ze tijdens je slaap te beleven; dat er dagdromen aan te pas moeten komen.

 • Mag ik U kussen?

  Onder het kijken naar 'Mag ik U kussen' overloop ik kort afgelopen week. Maandag mijn tweede les gegeven. Het was een lange dag en niet veel fut meer om hier te bloggen. Daarom dat ik vanavond, dinsdag, nog wat verder schrijf.

  Vrijdag gaan zwemmen en nadien nog wat gedronken met enkele vriendinnen. 's Avond naar de kaarting van de volleybal geweest. Samen met de makkers zitten spelen, ééntje gewonnen en ééntje verloren. Nadien nog naar de Zwerver geweest, een paar pintjes gaan pakken. Het was half vier toen ik weer thuis was.

  Zaterdagavond naar een optreden in de Zwerver gegaan. Roadburg, lekker noisey, pintje staan pakken met de vrienden. Ditmaal wel op tijd naar huis, sommigen hadden nog zin om nog langer te blijven maar daar ben ik toen niet op ingegaan. Zondagmiddag naar mijn broer in Varsenare geweest. Even de kinderen gezien en er koffie gedronken. Nog even gekeken voor de les over Publisher en wat zitten msn'en.

  Afgelopen nacht gedroomt over een meisje, ze leek wat op mijn schoonzuster. Ik omhelsde haar stevig en het deed me deugd. Ergens deed het me denken aan het programma Mag ik u kussen? Zo is de cirkel rond.