Muziek

 • Leffinge Leuren

  Nog even op de tanden bijten en het is weer zover. Vorige week hard gewerkt; deze week nog meer werk. Vrijdag een poging gedaan om wat op te zoeken voor de website van Vivès. Het zal me nog moeite kosten om verschillende login-pagina’s te maken. Zaterdag iet wat meer fut, badje genomen, eten gemaakt. Afgesproken met een vriend om een terrasje te doen. Tussendoor nog m’n kamers ontdaan van stof.

  Zondag na het eten naar Varsenare, was er een fietstocht van de Wassenaere — de school van mijn nichtjes. Het was lekker weer, een mooie tocht met opdrachten en vragen. ’s Avonds nog een hapje gegeten en dan tv gezien: Villa Van Tilt en The Spiral. Een nieuwe crimereeks op TV1, niet slecht.

  Deze avond op bezoek bij een kennis om een folder voor de verkiezingen te maken. Morgenavond laden we het materiaal van de elektriciteit in. Misschien nog een pintje en dan kijken naar België-Kroatië; kwestie van niet te laat op te blijven want woensdag is het weer werkdag en ’s middags opbouw Leffinge Leuren. Zo gaan we dan de rechte lijn in voor het festival.

 • Gisteren, maandag

  Ik zit overal en nergens met mijn gedachten, ik heb een beetje moeite om me te concentreren. Even een ander muziekgenre opleggen; Rock and Roll in de plaats van Lounge. Een streepje stevige muziek kan altijd helpen als het schrijven stokt. Zo dacht ik gisterenavond dat we reeds dinsdag waren. Ik dacht naar koppen te kunnen kijken maar het was een heruitzending van 'De moeder van' (Mich en Raf Walschaerts). Het was een misser van mijn overwerkte hersenen.

  De krokusvakantie in overdrive ingezet. Vrijdag weest werken op Vivès; thuisgekomen wat gerust en daarna gaan zwemmen. 's Avonds een telefoon gekregen van mijn broer om te helpen houtklieven zaterdagvoormiddag; ja gezegd. Zo stond ik zaterdagochtend half acht in Varsenare. Een uur of drie en half geholpen, me naar huis gespoed, gegeten, badje genomen en me klaargemaakt om vrienden van ma te ontmoeten. Een hele middag en avond bij de mensen gezeten, gedronken en gegeten. Het was half twaalf toen we weer thuis waren…

  Zondag was er een feest in Oostkamp voor de schoonmoeder van mijn broer, waar vader en ik, ook uitgenodigd waren. Na de brunch nog meegeweest naar St. Andries en daar oude dia's van de familie bekeken. Af en toe was het lachen geblazen met de beeldjes uit de oude doos. Thuisgekomen nog wat tv gezien en daarna gaan slapen want de kids van mijn broer waren maandag bij ons. Zo is het er gisteren niet van gekomen om nog te bloggen. Vandaar dat ik het deze morgen doe, want tien tegen negen zitten we deze middag weer in Varsenare om resten van de omgezaagde bomen op te ruimen.

 • Luie maandag

  Afgelopen week was ik nogal in vorm, veel gedaan. 's Avonds af en toe nog wat geschreven. Ondertussen begonnen in: "Ik Jan Cremer, deel 3". Dat is een dikke turf over zijn wedervaren in Amerika. De gewone mix van vrouwen, uitgaan, schrijven, schilderen en zuipen. Heel wat anders dan mijn lui leventje. Geen vrouwen, afgelopen weekend niet uit geweest, niks schilderen en nog minder drank. Het zou wat zijn moest ik Jan zijn levenswandel volgen; in de kortse keren zou ik in de goot belanden.

  Daarnet een poging ondernomen om een baby te aquarellen… lijkt me toch niet zo geslaagd. Kzal straks nog eens kijken wat ik ermee kan doen. Misschien moet ik maar helemaal opnieuw beginnen en wat anders op een kaartje zetten om een collega proficiat te wensen met de geboorte van zijn dochter. Ik heb het in mijn hoofd gehaald om elk geboortekaartje te beantwoorden met een zelfgemaakt werkje. Ik had beter een ander voornemen genomen.

  Hell wat gaat de tijd toch snel. Ik had me voorgenomen snel even te bloggen en dan te kijken naar tv: "Mag ik u kussen en Basta". Misschien moet ik eens wat minder proberen te doen in een korte tijd, zoals vrijdag laatst leden. Ik was eens een dagje thuis en heb het ervan genomen. Rustigweg 's ochtends wat gelezen en daarna even op mijn computer bezig geweest. 's Middags op mijn laptop muziek ordenen op mijn iPod en op mijn netwerkdrive zetten. Ik moet dringend weer gaan zwemmen op vrijdag… Ja het was een luie dag.

 • Een half uurtje

  Even mijn gedachten de vrije loop laten, een halfuurtje om te bloggen. Daarna kijk ik naar Duts op Canvas. Het is allemaal een kwestie van timing. The Prodigy opgelegd Invaders Must Die. Niet écht mijn ding, ik weet nog niet of ik die cd op mijn netwerkdrive zal kopiëeren. Vroeger hebben ze wel nog interessante muziekjes gemaakt. Deze vind ik een beetje kabouterachtig. Muziekkeuzes daarover valt serieus te discusseren.

  Gisteren is de Sint bij ons langsgeweest voor de nichtjes. Ze waren in de wolken met wat de Sint gebracht heeft: wat lego's om te bouwen en een set van Playmouth met plasticine. Ze knutselden allemaal leuke dingetjes. Het is zalig om ze aan het werk te zien. Het was toch wel een drukke dag geweest want toen ze vertrokken waren en ik me in de zetel gezet heb ben ik in slaap gevallen… Ondertussen beginnen lezen in Ik Jan Cremer deel 2. Ferm dik boek.

  Na een weekje dat nogal druk was heb ik weer een spannende week voor de boeg. Enkel vanavond en morgenavond heb ik vrij. Woensdagmiddag mag ik met mijn auto naar de garage, afgekeurd wegens falende ophanging achteraan. Ik weet niet waarom maar ik doe nog kosten aan een wagen van zestien jaar. Donderdag na school afspraak om mijn auto te herkeuren. Vrijdag zéker naar Vivès, vorige week niet geweest wegens slecht weer. Zaterdag is er een feestje voor een vriendin haar vriend die veertig geworden is. Ik zal nog zien of ik zal gaan.

 • Dead Man Ray

  Even naar mijn kamer om Cago van Dead Man Ray. Schrijven op muziek is zoveel leuker. Lang leve de wifi; draadloze communicatie verslaat alles. In de tuin zitten schrijven in de zon, niks dat aangenamer is. Daarnet nog even met een vriendin iets weest drinken en wat zitten bijpraten. Het is ondertussen al weer een half jaar geleden dat we elkaar gezien hebben. Als het al niet langer is maar dat doet er niet toe.

  Al de hele dag met een song van Dead Man Ray in mijn hoofd. Centrifugitives: 'Handicaps are cool if you learn how to exploit them.' Deze middag, voor onze afspraak, even de cd 'Trap' opgelegd. Een filmische plaat, verschillende songs zijn dan ook filmmuziek. Misschien eens kijken op yourtube of ik er filmtjes van vind. Ik zit ook met dergelijke dingen in mijn hoofd. Maar ik krijg ze er niet uit; muziek maken is blijkbaar niet aan mij besteed. Toch geef ik niet op. Deze zomer doe ik mee aan de one minute film en sound van Leffinge Leuren. Het moeilijkste zal de muziek zijn. Elk probleem heeft een oplossing, eens kijken op archive.org of ik er wat vind dat me aanstaat.

  In het ergste geval maak ik zelf een muziekje van één minuut. Een beetje zoeken in Garageband of ReBirth. Eerst eens een goeie handleiding opdiepen en dan op de mac aan de slag, ja schatje laat ons eens een deftig popdeuntje breien. Even kijken op YouTube naar Toothpaste. Tzijn toch maar een bendje rare kwibussen van Dead Man Ray al vind ik de muziek zalig. Het zal toch niet makkelijk worden om een deuntje van één minuut te maken om daarbij dan leuke beelden te schieten. We zien wel hoe het loopt...

 • Verse vis

  Dag mensjes, het belooft een druk weekje te worden. Vanavond bezoek gekregen van een heer die een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje wenst. Morgenavond mail ik het door. Woensdagmiddag werken voor Leffinge Leuren en 's avonds is er weer kunstacademie. Donderdag niks speciaals buiten kunstacademie en vrijdag misschien een pint gaan pakken en zo is het weer weekend.

  Wellicht heb ik zaterdag een verjaardagsfeestje van mijn petekind Hanne die woensdag vier jaar wordt. Het is een heel stuk, de lieve kleine meid. 's Avonds met Kjell tappen op Verse vis, dat de beste moge winnen. Wij maken er in ieder geval een feestje van achter de bar. Zondag is er familiefeest langs vaders zijde. Dat wordt doseren zaterdagavond…

  Ondertussen probeer ik ook nog het boek van Tom Wolfe Het vreugdevuur der ijdelheid uit te krijgen  want zaterdag moeten de boeken weer naar de bibliotheek. Ik heb hier ook nog iets van Boudewijn Büch liggen: Het bedrog. Dat zal wellicht nog teveel zijn om uit te krijgen voor zaterdagmorgen. Al telt het slechts 179 pagina's (heel wat minder dan de turf van Wolfe).