persoonlijk

 • Rekenen tot in het oneindige

  De afgelopen week ben ik weer goed bezig geweest. Ik zou het eens rustig aandoen. De eerste dagen vielen wel mee. Tot ik het in mijn hoofd kreeg om me te verdiepen in de programmeertaal Swift. Via een app op mijn tablet was dat geen probleem.

  Het ging van kwaad tot erger: de dag erop was ik al bezig met mijn eerste app aan het maken. De dagen daarna wou ik door middel van een nieuwe app boeken kunnen toevoegen op een wegprogramma dat een boekenbibliotheek is. Technologie staat voor niks, maar dan moet de stekker wel inzitten.

  Sedert gisteren is het gedaan met de speeltijd. Het is weer werken geblazen en de ontwikkelde bibApp sputtert tegen. Om de een of andere obscure reden start deze niet meer op. Terwijl ik mijn tablet en laptop aan het updaten ben, heb ik me aan het schrijven gezet, het was er gisteren niet van gekomen.

 • Het gaat verbazend goed vooruit

  Nog een tweetal dagen en we zijn alweer halfweg februari. Waar gaat de tijd toch heen? Ik heb geen moeite om mijn dagen te vullen; integendeel. Het wordt weer kiezen wat ik zal doen en wat ik uitstel tot later. Een vakantie geeft me de tijd om eens stil te staan bij de dingen die ik doe, of ik goed bezig ben, welke dingen ik nog wil verwezenlijken enzovoort.

  Deze morgen heb ik een aantekeningen genomen van nog uit te voeren werkjes op de computer. Het waren enkele kleine klussen, maar je bent langer bezig dan je verzien hebt. Als je het dan nog in je hoofd haalt om nieuwe dingen uit te proberen zoals hoe maak ik een App voor een iPad of hoe programmeer ik vlotjes in Php? Dan kom je niet toe met een week verlof.

  Straks ga ik nog even notities van goed veertien jaar geleden doornemen en updaten. Ik had toen het idee om een webtoepassing te schrijven om financiële gegevens op te halen en die te verwerken. Het was een vaag idee om slapend rijk te worden. Het idee is me bijgebleven, dat rijk worden laat ik nog in nog overweging.

 • Fris in februari

  Soms vraagt een mens zich af waarom hij bepaalde dingen blijft doen, zoals elke week een berichtje posten. Ik heb me al meermaals afgevraagd voor wie of wat doe ik het? In een opwelling heb ik een belofte aan mezelf gemaakt om dit te blijven doen, na een periode dat ik het wat moeilijk had. Een afspraak met mezelf als het ware en die breek je niet makkelijk.

  Het afgelopen weekend heb ik een probleem uit de wereld geholpen: enkele pagina’s van een webtoepassing aanpassen naar hedendaagsere standaarden. Ik vroeg me al die tijd af waarom het niet wilde werken. Zaterdagavond was er een etentje met een afdeling van school waar ik werk. Het was een stevig feestje, ik heb me geamuseerd. Het was super!

  Deze week is het eindelijk aangenaam winterweer: koud en zon. Ik begin naar de lente te verlangen, de dagen worden al wat langer en het doet deugd om de zon te voelen en te zien. Nog even doorbijten en het is krokusvakantie. De achterstallige lectuur stapelt zich verder op. Deze avond heb ik enkele pagina’s gelezen in Psyche en Brein. Jammer dat de dagen maar vierentwintig uren tellen.

 • Schrijven om de tijd te verdrijven

  Afgelopen weekend voelde wat vreemd aan. Op donderdagavond hadden we de overburen op bezoek, wat bijpraten met een hapje en een drankje. Voor ik het wist was het veel te laat, de hele vrijdag niet veel uitgespookt. Een geluk dat ik thuis was of het zou nooit goed gekomen zijn. De zaterdag en zondag bezig geweest met het recupereren van foto’s van een defecte schijf.

  Een geluk dat ik van alles in huis heb betreffende computers en randapparatuur. Zo heb ik van zaterdag op zondag een schijfcontrole uitgevoerd en van zondag op maandag de betreffende map met afbeeldingen op mijn laptop gekopieerd. Toen ik deze morgen alles op een externe harddisk wou kopiëren, hield die het na een poos voor bekeken. Deze avond alles op een andere schijf gezet.

  Gisterenavond heb ik tussen het uitlezen van de schijf door enkele kortverhalen voor een wedstrijd geschreven. Dat was het nuttige aan het aangename koppelen. Het werden twee uiteenlopende tekstjes, hopelijk heb ik deze keer meer succes. Ik zou graag nog een ander verhaal verbeteren maar ik mis nu de moed en de fut hiervoor, het zal voor een andere keer zijn.

 • Voor het weer bedtijd is

  Ik heb deze avond nog wat muziekcd’s in een Access bestand gestopt. Zo heb ik gisteren, of was het zaterdag, een nieuwe virtuele machine op mijn laptop gezet. Wel gek om Windows te zien draaien op een Mac Book. Het kan, en ik moet het ook nog op een laptop van een directeur uitvoeren, dus dacht ik waarom niet eens thuis uitproberen.

  Zo vliegen de uren natuurlijk voorbij, ik moet er geen tekening bij maken denk ik. Ik zie zowaar scheel van de hele tijd op mijn scherm te kijken. Nog een negental cd’s te gaan en ik ben klaar. Ik ben dan zo een kieken die alles in orde wilt hebben, een aantal cd’s had ik ingevoerd zonder de tijd bij de songs, dus heb ik die overgedaan.

  Het is lang geleden dat ik nog in Access gewerkt heb. Ik vind nog maar moeilijk mijn weg tussen de menu’s, code en mogelijkheden. Het was misschien geen slecht idee om nog wat te prutsen in het programma, kwestie van het geheugen wat op te frissen. Ik moet dringend afronden, de klok roept dat het tijd is om te gaan slapen!

 • Enige vertraging

  Lap we zijn nog maar drie weken ver in het nieuwe jaar en ik loop al achter de feiten na! Gisteren was ik nochtans op een schappelijk uur thuis, maar ik wou nog het een en ander op een schoolsite in orde brengen. Ik zal toch nog eens moeten kijken voor het logo van de school op de Google Map; het moet en zal er groter opkomen! Al is het dat ik bergen moet verzetten.

  Vandaag was het een behoorlijk aangename dag. Zo heb ik even een luisterend oor gespeeld voor de collega’s van de Aartshertoginnestraat en wat administratief werk in orde gebracht. Als je bezig bent dan vliegt de tijd toch net iets sneller, vandaar dat ik vertraging opgelopen heb met het schrijven. Alles staat precies op pauze, wat op zich ook niet de bedoeling kan zijn.

  Straks ga ik naar de Kunstacademie, vorige week woensdag was ik verlet door werkzaamheden op een andere afdeling, wat verder werken aan mijn ets rond ‘Opstand’. Binnenkort is er opendeurdag in de academie en volgende week zullen we de werken ophangen en het atelier in orde brengen, weer twee dagen waarop ik niet verder kan doen. Zo blijft een mens bezig.

 • Webinar

  Deze avond ben ik wat later met het schrijven van een bericht. Dat komt doordat ik een webinar gevolgd heb: 2018 top of flop? Het is en blijft de hamvraag! Wat wil je bereiken, wat zijn je doelen, wat is je strategie… allerlei vragen die er écht toe doen. Ik zal er eens werk van maken de komende weken. Hoog tijd om het een en ander te veranderen.

  Ik zou graag nog wat websites maken voor mensen, hetzij particulieren, hetzij vrije beroepen. Kleinschalige projecten, het mag ook grafisch werk zijn. Voel je je geroepen of aangesproken. Je kan me bereiken. Dadelijk de koe bij de horens vatten: kleine en middelgrote opdrachten neem ik aan. Meer info op www.koencasteleyn.net

  Mijn site is ook niet meer erg actueel. Straks heb ik nog een waslijst aan uit te voeren opdrachten. Ik raak zo al niet door mijn leesvoer, schrijven staat ook op een laag pitje en we hebben nog maar recent twee weken verlof gehad. Er scheelt wat aan mijn tijdsbesteding zou ik zo denken. Soit dat zijn zorgen voor het komend jaar.