Spiritualiteit

 • Waar was ik gebleven?

  Het loopt allemaal door elkaar in mijn hoofd: de computerproblemen die ik nog moet oplossen op mijn werk, het schrijven van verhalen en meedingen naar prijzen, het maken van een kerst/nieuwjaarskaart. Een mens zou voor minder jeuk beginnen te krijgen. Dan komen ze af dat ik beter moet plannen… Het zal wel zijn: ik wil alles nu en liefst terzelfder tijd als het even kan.

  Zo zal ik er natuurlijk nooit geraken. Gelukkig heb ik binnen afzienbare tijd wat dagen respijt: tijd voor mezelf, tijd om te schrijven en het lezen over schrijven. De boog kan niet altijd gespannen staan, soms moet je eens stoom afblazen. Gelukkig ben ik weer beginnen lopen: dat kan eens deugd doen alles vergeten, door wind en regen een rondje afwerken.

  Nog een geluk dat we niet vooruit kunnen kijken, soms stel je de dingen anders voor dan dat ze zich voordoen. Je kan wel honderd en één manieren bedenken om toekomst tegemoet te treden maar er is slechts één weg. Laten we het erbij houden dat dit de juiste weg is, al kan die soms niet zo leuk zijn. Een mens leert de mindere goede dagen te overleven met deze die wel de moeite waard waren te herinneren.

 • Stop het zoeken

  Voor zijn die het nog niet gevonden hebben: blijf doorgaan, in de volharding vind je het ware doel. Het is nog niet verloren.

  Even serieus. Hierna volgen een aantal titels (en auteurs) die verslag maken van hun zoektocht, met het oog op een betere en nieuwe wereld. Daarvoor wil ik eerst mijn dank betuigen voor het heldere discour van Hazel Courteney dat me geholpen heeft om een moeilijk moment in mijn leven een kader te geven.

  Titels en auteurs:

  • Het zesde zintuig van Hazel Courteney
  • De Celestijnse Belofte van James Redfield
  • De Alchemist van Paulo Coelho
  • Wie de rode draad tussen de drie titels gevonden heeft laat gerust een berichtje na. Meer uitleg of positieve inbreng zijn meer dan welkom!