Web

  • Herfstperikelen

    Afgelopen week gekeken om de site van Zenopraktischefilosofie online te krijgen. Heel de boel opgeladen: de database en de Drupal-bestanden. Toen ik de site wou bekijken kreeg ik een foutmelding dat de directory niet leesbaar was. Blijkbaar was er in het verleden van een Linuxhosting overgestapt geweest naar een Windowshosting. Na een telefoon en wat heen en weer mailen is donderdag de webruimte terug op een Linuxmachine gezet.

    Vrijdag bijna de hele dag bezig geweest op de computer. Kijken om hetzelfde trucje uit te voeren op het aangepaste hostingpakket. Na een paar uur kreeg ik slechts enkel de startpagina en een error 404 bij het bekijken van de rest van de site. Nadat ik gegeten had even mijn boek van Drupal 7 bij de hand genomen. Daar stond dat je bij het uploaden van de Drupalbestanden er moet op letten dat je het .htacces bestand ook kopieert… Dat had ik namelijk over het hoofd gezien.

    In het weekend wat geluierd en zondag nog een poging ondernomen om wat Java uit te proberen. Een eenvoudige oefening met betrekking tot tekst op het beeld te zetten is me gelukt. Daarna nog wat zitten zeveren op chat met mensen, bekende en minder bekenden. Voila dat zal het zijn voor deze week.